Blog
բիզնես

Միշլենյան աստղ, ինչ է դա, ինչպես ստանալ այն-Մաս առաջին

Personal Chef Team
Author

Միշլենյան աստղ, ինչ է դա, ինչպես ստանալ և արդյոք սպասել այն հայաստանում- Մաս առաջին

Հոդվածի մասնակի ինֆորմացիան վերցրված է միշլենյան պաշտոնական կայքից՝ ( guide.michelin.com ): Հոդվածը շարադրվածէ մեր բառերով, ինչպես որ կա: Հնարավոր են սխալներ, տեղ-տեղ ռուսա-անգլերեն արտահայտություններ, ժարգոնային արտահայտություններ: Հայեցի և գեղեցիկ հայերենով հոդվածի չսպասել😊:

Սկսենք ամենասկզբից, Ի՞նչ է MICHELIN աստղը

MICHELIN աստղ նվիրվում է հիանալի, աչքի ընկնող խոհանոց ունեցող ռեստորաններին։ Շնորհելուց հաշվի են առնվում հինգ ունիվերսալ չափորոշիչներ՝ բաղադրիչների որակը, ճաշակի ներդաշնակությունը, տեխնիկայի վարպետությունը, խոհարարի անհատականությունը, որն արտահայտվում է իր խոհանոցում և, վերջապես, ոչ պակաս կարևոր՝ հետևողականությունը ինչպես ճաշացանկում, այնպես էլ ժամանակի ընթացքում։

Ինչպե՞ս են շնորհվում միշլենյան աստղերը

Ամեն տարի փնտրվում և շնորհվում են նոր աստղեր: Նոր աստղեր փնտրելու հետ մեկտեղ նրանք շարունակաբար վերագնահատում են գոյություն ունեցող աստղային ռեստորանները՝ վստահ լինելու համար,որ հյուրերին առաջարկվում է կերակրատեսակներ պատրաստելու նույն բարձր մակարդակը:

Ռեստորանի ինտերյերը, թանկարժեք գույքը հանդիսանու՞մ են արդյոք գործոն աստղ շնորհելու համար

Ո՛չ։ Միշլենյան աստղ/աաստղեր շնորհվում են միայն ափսեի մեջ դրված սննդի համար, և ուրիշ ոչինչ: Ռեստորանի ոճը, ինտերիերը, ձևավորման պարագաները կապ չունեն մրցանակի հետ:

Ովքե՞ր են տեսուչները։ Ո՞վ է կայացնում որոշումները:

Որոշումները կայացնում են Michelin-ի հայտնի անանուն տեսուչները՝ բոլոր լրիվ դրույքով աշխատողները, ռեստորանային և հյուրանոցային բիզնեսի նախկին մասնագետները: Այն բանից հետո, երբ մի քանի տեսուչներ ճաշել են ռեստորանում, նրանք թիմի հետ քննարկում են իրենց փորձը՝ վերջնական որոշում կայացնելու համար:

Քանի՞ անգամ եք ճաշում ռեստորանում, նախքան նրան աստղ շնորհելը:

Այնքան, որքան անհրաժեշտ է ամբողջական պատկերը ստանալու համար: Հետևողականությունը շատ կարևոր է Michelin աստղեր շնորհելիս, այդ իսկ պատճառով տարբեր տեսուչներ ողջ սեզոնի ընթացքում այցելում են ճաշի և ընթրիքի՝ ինչպես հանգստյան օրերին, այնպես էլ շաբաթվա ընթացքում:

Ի՞նչ են պատվիրում։

Տարվա ընթացքում նրանք փորձում են հնարավորինս շատ կերակուրներ ուտել, քանի որ պետք է հասցնեն շեֆ- խոհարարի կողմից առաջարկվող շատ ուտեստներ փորձել: Նրանք պետք է վստահ լինեն, որ խոհանոցում պատրաստված բոլոր ուտեստները մշտապես բարձր որակի են։

Ինչպես են նրանք այցելում՝ մենա՞կ թե՞ զույգերով:

Երբեմն նրանք ուտում են միայնակ, երբեմն զույգերով և երբեմն նույնիսկ խմբով: Այնուամենայնիվ, նրանք միշտ վերջնական որոշումներն ընդունում են ամբողջ թիմով՝ հավաքականորեն:

Որքանո՞վ է կարևոր միջազգային փորձը տեսուչների համար:

Բոլոր տեսուչները ուղարկվում են աշխարհով մեկ՝ ուտեստներ փորձելու այն երկրներում, որտեղ նրանք ներկայումս անում են MICHELIN ուղեցույցներ: Դա ապահովում է, որ բոլոր տեսուչները գնահատեն նույն չափանիշներով և ունենան նույն ուղենիշները։ Միշլեն աստղը պետք է նույն նշանակությունը ունենա, և ունենա նույն արժեքը՝ անկախ նրանից, թե աշխարհի որ ծայրում է այն գտնվում:

Ցանկացած ռեստորան կարո՞ղ է համապատասխանել պահանջներին

Այո, ցանկացած ոճի և խոհանոցի ցանկացած ռեստորան կարող է որակավորվել աստղ ստանալու համար:

Արդյո՞ք ռեստորանները պետք է դիմեն աստղ ստանալու համար:

Եթե ​​ռեստորանը ներկայումս գտնվում է MICHELIN ուղեցույցում, ապա այն աստղի համար դիմելու կարիք չունի, քանի որ ուղեցույցի բոլոր ռեստորանները պարբերաբար վերագնահատվում են: Ցանկացած ռեստորան կարող է խնդրել դիտարկել նրան MICHELIN-ի ուղեցույցում ներառելու համար ( եթե իհարկե տվյալ երկիրը արդեն MICHELIN-յան գոտում է ):

Եթե ​​շեֆ-խոհարարը հեռանում է, արդյոք ավտոմատ կերպով հեռացվում է աստղը:

Պարտադիր չէ, այս մասը շատ ինդիվիդուալ է: Ըստ MICHELIN-ի պաշտոնական կայքի MICHELIN աստղերը շնորհվում են ռեստորանին, ոչ թե խոհարարին: Երբեմն ռեստորանը ներկայացնում է իր սու- շեֆին, որն իր տաղանդով չի զիջում Շեֆին։ Տեսուչները պարզապես կվերադառնան ռեստորան, որպեսզի համոզվեն, որ բոլոր ուտեստները առաջվա նման բարձր որակի են։ Եթե Շեֆ խոհարարը շատ հայտնի է և ռեստորանին շնորհված է երեք աստղ, ապա հավանականությունը մեծ է, որ ռեստորանը կարող է զրկվել աստղերից:

Կա՞ արդյոք հատուկ չափանիշներ, որոնց պետք է համապատասխանի խոհանոցը:

Որևէ գաղտնիք չկա- նրանք պարզապես հիանալի խոհանոց են փնտրում: Միշլենի որոշ աստղեր նորարարական են, որոշները՝ ավանդական, ոմանք առաջարկում են ընտրացանկ, մյուսները à la carte։ Կան պատահական վայրեր, կան պաշտոնական: Ամեն աստղային ռեստորան չէ, որ դուր կգա բոլորին, և դա այդպես էլ պետք է լինի: Նրանք միայն ցանկանում են ասել, որ աստղով աստղերով շնորհված ռեստորանները լավագույն ուտեստներով ռեստորաններն են, որտեղ դուք կվայելեք հիանալի ճաշատեսակներ:

Ինչու՞ են հետ վերցնում աստղերը:

Նրանք պատրաստում են ուղեցույցները իրենց ընթերցողների համար։ Այնպես որ, եթե նրանք զգան, որ ռեստորանում խոհանոցն այլևս նախկին մակարդակի վրա չէ՝ հաջորդ տարի նրանք կրկին աստղ չեն շնորհի։

Պե՞տք է լինել արդյոք ֆայն դայնինգ ռեստորան աստղ ստանալու համար:

Ուղեցույցի մասին ամենամեծ սխալ պատկերացումներից մեկն այն է, որ նրանք նախընտրում են ավելի պաշտոնական ռեստորաններ: Սա հավանաբար 30-40 տարի առաջվանից եկած-մնացած տպավորություն է, երբ եվրոպական քաղաքների մեծ մասում լավագույն խոհանոցը պաշտոնական ռեստորաններում էր: Այժմ աստղեր կան տարբեր ոճերի ռեստորաններում:

Ի՞նչ է տեղի ունենում, երբ ճաշում եք ռեստորանում, իսկ հետո պարզում եք, որ շեֆ- խոհարարը բացակայում է:

Մի անգամ հայտնի խոհարարին հարցրել են. «Ո՞վ է պատրաստում, երբ դու բացակայում ես», ինչին նա պատասխանել է․ «Նույն մարդիկ, ովքեր պատրաստում են, երբ ես այստեղ եմ»: Նրանց չի հետաքրքրում, թե ով է պատրաստում, գլխավորն այն է, որ այն լինի նույն մակարդակի վրա, ինչպես միշտ։ Եվ հիշեք, աստղերը տրվում են ռեստորանին, ոչ թե առանձին շեֆ - խոհարարին:

Ո՞րն է տարբերությունը 1, 2 և 3 Michelin աստղերի միջև:

MICHELIN-ի մեկ աստղը շնորհվում է այն ռեստորաններին, որոնք օգտագործում են բարձրորակ բաղադրիչներ, որտեղ անուշաբույր ուտեստները պատրաստվում են հետևողականորեն բարձր չափանիշներով:
MICHELIN-ի երկու աստղ է շնորհվում, երբ խոհարարի անհատականությունն ու տաղանդը արտացոլվում են հմուտ պատրաստված ուտեստների մեջ. նրանց սնունդը նուրբ է և ոգեշնչված:
MICHELIN-ի երեք աստղը նրանց ամենաբարձր պարգևն է, որը շնորհվում է խոհարարներին իրենց մասնագիտության գագաթնակետին՝ գերազանց խոհանոցի համար: Նրանց խոհարարությունը բարձրացվել է արվեստի աստիճանի, և որոշ ուտեստներ համարվում են դասական:

Ի՞նչ այլ խոհարարական մրցանակներ կան MICHELIN ուղեցույցում:

Bib Gourmand-ը նրանց մրցանակն է՝ գնի և որակի հիանալի հարաբերակցության համար, որն ընդգծում է մատչելի գնով ճաշ պատրաստելու պարզությունն ու վարպետությունը: Green Star-ը  MICHELIN-ի նորագույն մրցանակն է: Այն ներկայացված էր MICHELIN France ուղեցույցում 2020 թվականին, իսկ այժմ ներկայացված է MICHELIN ուղեցույցում ներառված բոլոր երկրներում: Այն շնորհվում է ռեստորաններին, որոնք օրինակելի են, երբ խոսքը վերաբերում է կայուն գաստրոնոմիային:

Խորհուրդ երիտասարդ շեֆ- խոհարարներին MICHELIN ուղեցույցի Մեծ Բրիտանիայի խմբագրական թիմի կողմից

1. Լավ սնունդը սկսվում է լավ բաղադրիչներից, այնպես որ օգտագործեք լավագույն բաղադրիչները, որոնք կարող եք գտնել՝ լինի դա լոլիկ, թե հավ:
2. Ձեր հաճախորդների համար եփեք հաճույքի համար, այլ ոչ թե պարգևների:
3. Կերեք դրսում այնքան, որքան կարող եք, բայց կերեք նաև ձեր սեփական ճաշատեսակները։ Երբեմն ճաշատեսակի միայն կեսը ուտելուց հետո եք հասկանում, որ այն այնքան էլ ճիշտ չի պատրաստված։

Շարունակելի...

Նմանատիպ հոդվածներ

Կայքում բոլոր հոդվածները գրված են մեր բառերով։ Հնարավոր են սխալներ, տեղ-տեղ ռուսա-անգլերեն
արտահայտություններ։

Հայեցի և գեղեցիկ հայերենով հոդվածներ բլոգից չսպասել, էս էտ տեղը չի։
@personalchefarmenia

Կայքը գտնվում է բետտա տարբերակում, եթե հանկարծ դուք էլ սխալներ նկատեք ու չալարեք կիսվել՝ շատ
շնորհակալ կլինենք։

Personal Chef Armenia
@personalchefarmenia